Satanic Slaughter Clan
Navigation
Keyword search
General toolbox
Login
Statistics
Latest results
Random IRC-quote
www.satanicslaughter.com » News » Viikon levy - Maija Vilkkumaan "Pitkä ihana leikki"

News

Viikon levy - Maija Vilkkumaan "Pitkä ihana leikki"

18.11.1999 - Blob

Jatketaan nyt sitten kotimaisilla naisartisteilla, kun on alkuun päästy. Maija Vilkkumaa voi olla joillekkin tuttu nimi "Tarharyhmä" nimisestä bändistä, joka on tietääkseni nykyään hajonnut. Vilkkumaan tulo kotimaisten naisrokkareiden kisaan samoihin aikoihin Tervomaan kanssa ei ollut levy-yhtiön strategiaa, vaan soolo-albumia on työstetty jo muutama vuosi.

Tästä päästään taas radioasemien soittolistoille, josta Maija pongahti esiin loppukesästä "Satumaa-tangolla". Levyn "hittibiisi" takasi sen että levy keikkui hetken Suomen virallisen listan kärjessä. Se vaikea kakkosalbumi on ilmeisesti jo työn alla.

Se taustasta, nyt itse levyyn. Levyn soundi on pääosin rokahtavaa, mutta sekaan mahtuu rauhallisempia balladeja ja jopa yksi konemainen tanssibiisi. Vilkkumaan ääni venyy lähes murtuvasta kuiskauksesta vetävään grooviin, joka tekee levystä mielenkiintoisen kuunneltavan.

Mitä ilmeisimmin levyn lyriikat ovat peräisin Vilkkumaan omasta elämästä. Löytyy hienostoämmiä, nuorten moralisointia ja kapinaa, parisuhderiitoja sekä surullisia rakkaustarinoita. Satuinpa kysymään sähköpostitse Vilkkumaan henk. koht. tulkintaa "Hiuksissa hiekkaa" (uusin sinkku tältä levyltä) nimisestä biisistä ja tässä vastaus:

From: Maija
To: Lasse Lehtinen

Hei!

Kiitos kirjeestä! Juu, Hiuksissa hiekkaa kertoo juuri tuollaisesta rakkauden lopahtamisesta. Mun mielestä siinä vähän kumpikin osapuoli vaan jostain syystä sitten etääntyy toisistaan, tietämättä itsekään oikein miksi.

Hyvää syksyä!

Maija


Tämä levy on soinut kohta kuukauden päivät ja aina löytyy jotain uutta. Jos tyylisuunta yhtään kiinnosta, hanki tämä levy ihmeessä. Yllätyksiä on luvassa "yhden hittibiisin takia" levyn hankkineille. Kotisivut osoitteessa http://www.maijavilkkumaa.net. Viisi pentagrammia/ristiä väärinpäin.

Maija Vilkkumaa

Add comment: